Ozonbehandeling

Heeft u last van vervelende luchtjes in uw auto die er niet uit willen? Denk hierbij aan rook-, honden-, etens-, of brandlucht. Of heeft u net een andere auto gekocht en wilt u een frisse start? Dan is een ozonbehandeling de perfecte oplossing.

 

Wat gebeurt er met een ozonbehandeling?
Een behandeling gaat als volgt; de ozongenerator wordt minimaal 10 uren in de auto geplaatst. Tijdens deze behandeling wordt zuurstof uit alle ventilatiekanalen, vloerbedekking, hemelbekleding, stoelen en achterbanken opgenomen zodat dit omgezet kan worden in ozon. Zo worden alle bacteriën en geuren permanent verwijderd. De auto moet minimaal 3 uren worden gelucht, om de ozonlucht om te zetten tot zuurstof. Na deze behandeling is uw auto weer virus- en bacterievrij en ruikt weer fris.

 

 

Meest gestelde vragen over ozon:

 

 

Hoe komt het dat ozon geuren verwijdert?
Onaangename geuren bestaan meestal uit verbindingen waarin koolstof (C) voorkomt. De ozon reageert hiermee en verandert de koolstofverbinding in water en koolzuurgas (CO²). Dit laatste is een reukloos en onschadelijk gas. De onaangename geur is dus voorgoed verdwenen.

 

 

Geeft ozon straling?
Nee, ozon geeft geen straling

 

 

Wat gebeurt er met de ozon nadat het zijn doel heeft bereikt?
Nadat het toegevoegde zuurstofatoom (0) een verbinding heeft aangegaan met een andere stof, verandert de ozon (0³) weer in gewone zuurstof (0²).

 

 

Wat gebeurt er met de ozon nadat het zijn doel heeft bereikt?
Nadat het toegevoegde zuurstofatoom (0) een verbinding heeft aangegaan met een andere stof, verandert de ozon (0³) weer in gewone zuurstof (0²).

 

 

Kan het kwaad om resterende ozonlucht in te ademen?
De auto wordt minimaal 3 uren doorgelucht, zodat de ozondeeltjes worden omgezet in zuurstof. De resterende (ozon)geur kan geen kwaad voor de gezondheid, en ruikt naar een ‘onweersbui’.

 

 

Tast ozon mijn interieur aan?
Nee, dat gebeurt alleen bij een te hoge concentratie en deze is niet haalbaar met deze generator.

 

 

Wat wordt door ozon vernietigd?
Rook, geuren van rook, sporen, bacteriën, virussen, schimmels, pollen, hydracarbonaten, vluchtige organische samenstellingen, geuren uit afvalcontainers, vislucht, toiletlucht, dierenlucht (urine en ontlasting), transpiratielucht, meeldauw, uitlaatgassen en giftige stoffen (bijv. uit isolatiemateriaal).

 

 

Mocht u verder nog vragen hebben, bel of kom gerust langs!

Bent u overtuigd en wilt u weten wat de kosten zijn?     Ga nu naar prijsoverzicht »
PPK Poetsbedrijf